Windows Phone 8.1將在下個更新上正式支援VoLTE通訊?

於下午05:37 2014-7-25 由 編寫

Twitter   tomwarren  Windows Phone 8.1 Update comes ...

傳聞中Windows Phone 8.1會加入新的Tile文件夾功能,但就沒有其他嗎?The Verge編輯Tom Warren在其Twiiter爆料,表示在Windows Phone 8.1的下個更新中將會加入新的文件夾功能和正式支援VoLTE。

可能有讀者會問VoLTE是什麼來的,簡單來說就是通話時無須再降到3G網絡才可通話以數據形式傳送語音資料,更快接通,更好的音質和通話可以保持4G LTE的高速網絡連接速度。香港地區現在支援VoLTE的網絡商有csl.和3。如果讀者有興趣詳細了解VoLTE技術可以到這裡

資料來源:Twitter

感謝讀者黃加秋報料

分享:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditEmail this to someonePrint this page

4個留言

  1. Ray
    2014 年 07 月 25 日 @ 9:28 下午

    windows phone 8.1 都未update, 咁快講下個update …. 一年後都未必有, 到時windows phone 9 喇, 仲講8.1 updatge …. 廢話一樣

    回覆
  2. senshi
    2014 年 07 月 26 日 @ 1:56 上午

    8,1已經逐步推出緊啦,點會冇呀

    回覆
  3. Benson
    2014 年 07 月 27 日 @ 3:13 下午

    唔知下一個update 係幾時?

    回覆
    • senshi
      2014 年 07 月 28 日 @ 6:36 下午

      正常嚟講十月應該有新機推出,嗰d機應該就會預設update 1. 然後就慢慢推落去,930/63x呢d今年出嘅機應該首先會有,十二左右,其他嘅就1/2月?

      當然,等唔切直入DP又得

      回覆

發表迴響

如果想獲得我們更多的即時資訊,請讚好我們的Facebook Fans Page吧!
關注我們:

We Love Windows .HK ©2017 版權所有!