Whatsapp更新! 加入自家EMOJI 背景工作等多項重要功能!!

於上午09:36 2013-7-13 由 編寫

Whatsapp

等了又等, 足足等了三個月有多的 Whatsapp 更新終於來了! 這次更新幅度大得驚人,  絕對可以用砍掉重練來形容! 現在先來看看更新內容吧:

  • 直接在Whatsapp內撥號給聯絡人
  • 不再騎劫音樂背景API!!
  • 終於支援Whatsapp 自家Emoji!
  • 修正通知資息問題
  • 能夠於長形Live Tile上顯示Emoji 圖示
  • Fast resume 快速開啟/切換, 點擊 whatsapp Live Tile 後能直接且開速地進入之前離開的畫面
  • 在對話區域內顯示更大張的圖片

 

wp_ss_20130713_0002

小編測試後發現, 無論是接收訊息, 開啟速度都得到相當大的改善(大家終於明白為何前幾天Whatsapp訊息大混亂了吧!), 加上EMOJI, 大圖片顯示等必需功能的補齊, 現階段WP8的 Whatsapp 就差已儲存的影片傳送等功能了! 值得注意是 WP7/ WP8 兩個平台的 Whatsapp 都會同步收到更新, 不過可能因為 WP7 並不支援WIFI 長駐的原因, 所以網上有測試者表示在音樂API騎劫問題於WP7上依然存在, 實在相當可惜!

 

市集更新:

QR Code:

http://www.windowsphone.com/s?appid=218a0ebb-1585-4c7e-a9ec-054cf4569a79

 

分享:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditEmail this to someonePrint this page

6個留言

  1. AB
    2013 年 07 月 13 日 @ 10:15 上午

    超感動
    等到佛誕都過埋,仲以為要等到聖誕

    回覆
  2. Danny
    2013 年 07 月 13 日 @ 12:20 下午

    •Fast resume 快速開啟/切換, 點擊 whatsapp Live Tile 後能直接且開速地進入之前離開的畫面
    Wp7.8係咪都係冇?我同以前一樣要等……

    回覆
  3. Eter
    2013 年 07 月 13 日 @ 3:19 下午

    是等了差不多5個月吧..

    回覆
  4. simon
    2013 年 07 月 13 日 @ 5:13 下午

    係囉,我部Titan7.8更新完之後,而家係2.10.491,個音樂PLAY 掣照樣出現,同埋"直接在Whatsapp內撥號給聯絡人"係乜?我都好似冇呢個新功能。

    回覆
    • NH
      2013 年 07 月 13 日 @ 7:06 下午

      … > info下面>Voice Call

      回覆
  5. KeN
    2013 年 07 月 14 日 @ 3:37 下午

    終於變回正常的whatsapp 啦
    好好似係用少左電

    回覆

發表迴響

如果想獲得我們更多的即時資訊,請讚好我們的Facebook Fans Page吧!
關注我們:

We Love Windows .HK ©2017 版權所有!